Η δράση της Animal BankΤα ζώα εκτιμούν τη ζωή τους τόσο όσο και οι άνθρωποι


Σε αυτές τις σελίδες θα γνωρίσουμε τους τρόπους με τους οποίους η τράπεζα θα δρα και θα δικαιολογεί την παρουσία της σε όλο τον κόσμο.
Σε κάθε περίπτωση θα γίνεται αξιολόγηση από τους διαχειριστές της τράπεζας για τις ομάδες των ζώων που υποφέρουν και θα επεμβαίνει δραστικά. Οι ομάδες των ζώων διακρίνονται όπως παρακάτω:


1η Ομάδα: Τα ζώα τροφής

Η τράπεζα θα χρηματοδοτεί οργανωμένες εκστρατείες σε όλο τον κόσμο που θα έχουν αποστολή να ενημερώνουν και να πείθουν τους καταναλωτές για την λανθασμένη επιλογή τους να τρώνε κρέας και για τους κινδύνους που διατρέχουν από την κατανάλωση του αλλά και για την εσφαλμένη τους συνήθεια από την άποψη της ηθικής.
Η τράπεζα παράλληλα θα χρηματοδοτεί έρευνες που θα αποδεικνύουν τις βλαβερές συνέπειες της κρεατοφαγίας. Στα μελλοντικά σχέδια της τράπεζας θα εντάσσονται στα περιουσιακά της στοιχεία, φάρμες ζώων(Βλέπε επενδύσεις της τράπεζας ).

2η Ομάδα:Τα ζώα για τα πειράματα

Η αλόγιστη εκμετάλλευση των ζώων σήμερα για επιστημονικούς λόγους αποτελεί ένα τεράστιο έγκλημα χωρίς τιμωρία, αλλά κυρίως χωρίς αποτέλεσμα. Αν και έχει αποδειχθεί ότι οι οργανισμοί των ζώων δεν ταιριάζουν πια με τον μεταλλαγμένο ανθρώπινο οργανισμό, συνεχίζουν να βασανίζουν τα ζώα μέσα σε εργαστήρια μόνο και μόνο για να δικαιολογούν τα κονδήλια των ερευνών τους, οι οποίες στο τέλος αποδεικνύονται αναποτελεσματικές. Καμία πρόοδος ουσιαστικά δεν έχει επιτελεστεί αλλά αποτελεί τον εύκολο τρόπο για τις εταιρείες που χρηματοδοτούν τέτοιου είδους έρευνες. Πιστεύω ακράδαντα ότι στο μέλλον μπορούν να γίνονται αυτά τα πειράματα πάνω σε υβρίδια εργαστηριακά παρασκευάσματα, αφού και με την εξέλιξη της βιολογίας τούτο θα είναι εφικτό έστω και αν είναι ακριβότερο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η τράπεζα, πρώτα ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δυνατότητες που υπάρχουν με εκστρατείες πληροφόρησης και μετά επενδύοντας και στηρίζοντας την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση.

3η Ομάδα: Τα ζώα αξεσουάρ

Είναι μερικά "μυστικά ομορφιάς" που ορισμένες εταιρίες καλλυντικών   αποφεύγουν να διαφημίζουν.

Κάθε χρόνο, περίπου 30.000 ζώα θανατώνονται στο βωμό της ομορφιάς. Στα πειράματα για τον ερεθισμό του δέρματος ξυρίζεται το τρίχωμα της πλάτης των κουνελιών.  Στη συνέχεια το γυμνό    δέρμα γδέρνεται, ώστε να σκληρύνει και να δεχθεί το χημικό, που συχνά δίνεται σε τόσο συμπυκνωμένη μορφή που κατακαίει το δέρμα.

Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο εξετάζει κανείς  τα πειράματα στα ζώα, τόσο λιγότερο νόημα αποκτούν 8000    συστατικά καλλυντικών που    είναι αποδεδειγμένα ασφαλή. Αλήθεια, χρειαζόμαστε περισσότερα;

Η τράπεζα με εκστρατεία αυτοχρηματοδοτούμενη θα πείθει τον καταναλωτή ,αντί να αγοράζει καλλυντικά και προϊόντα    περιποίησης    που   έχουν   δοκιμασθεί σε ζώα να στραφεί στην ανθρωπιστική λύση. Η καμπάνια    αυτή θα    υποστηριχθεί από   τις πιο προοδευτικές εταιρίες, προμηθευτές και αλυσσίδες Σούπερ-μάρκετ.

Μόνο η λέξη φρίκη μπορεί να περιγράψει τι κρύβεται πίσω από μια γούνα που καλύπτει το σώμα μιας ματαιόδοξης «κυρίας». Ο ανθρώπινος παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Πρώτα πηγαίνει η «κυρία» στο πανάκριβο ινστιτούτο αισθητικής για να αφαιρέσει και την τελευταία τρίχα από το βελούδινο δέρμα της και μετά το σκεπάζει με δισεκατομμύρια τρίχες που βρίσκονται πάνω στα βασανισμένα δέρματα πολλών ζώων που σφαγιάστηκαν με τον χειρότερο τρόπο για να αισθάνεται η «κυρία» την ζεστασιά τους στο κορμί της. Την παγωμένη ψυχή αυτής της «κυρίας» πρέπει να ζεστάνουμε για να καταλάβει την ανοησία της. Για κάτι τέτοιο όμως χρειάζονται χρήματα και εκστρατείες δυσφήμισης ή διαφήμισης όπου χρειάζεται. Η τράπεζα θα είναι σε θέση να αγοράζει φάρμες τέτοιων δύστυχων ζώων τα οποία θα φροντίζει να φέρει πιο κοντά στον άνθρωπο μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, στους οποίους θα γίνεται σύγκριση της ζωντανής ομορφιάς τους με εκείνη της νεκρής φύσης τους.
Οι εταιρείες καλλυντικών θα βρεθούν απέναντι στην τράπεζα η οποία θα χρηματοδοτεί, θα διαχειρίζεται και θα προβάλλει την χρήση βιολογικών καλλυντικών προϊόντων ως τα μόνα που δεν βλάπτουν την ομορφιά και την υγεία του σώματος και της ψυχής.

4η Ομάδα: Τα ζώα αναψυχής

Είναι απαράδεκτο για τον πολιτισμό του ανθρώπου να επιτρέπει τον βασανισμό και τον εξευτελισμό άλλων πλασμάτων για την δική του ευχαρίστηση. Τα περισσότερα τσίρκο στον κόσμο που χρησιμοποιούν ζώα, είναι παράνομα. Τα ζώα κρατούνται φυλακισμένα και βασανίζονται με τον χειρότερο τρόπο προκειμένου να δώσουν την «παράσταση» που θα ικανοποιήσει τα ανόητα και ανώμαλα γούστα κάποιων ανθρώπων. Επίσης πολλές βάρβαρες παραδόσεις σε βάρος των ζώων, που επικρατούν σε διάφορα μέρη του κόσμου(Ταυρομαχίες.κ.λ.π.)πρέπει να αποκλειστούν και να διωχτούν. Η τράπεζα μπορεί και εδώ να παίξει έναν δυναμικό ρόλο, με διαφημιστικές εκστρατείες ενημέρωσης των θεατών για αποκλεισμό τέτοιων ανήθικων «θεαμάτων», καθώς επίσης την δίωξη σε νομικό επίπεδο(και αυτό προϋποθέτει οικονομικό κόστος) τέτοιων εταιρειών αναψυχής, σε βάρος των δικαιωμάτων των ζώων.

 

Γίνε τώρα κι εσύ συνεργός στη δημιουργία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα Ζώα.
Της πιο ανθρώπινης τράπεζας του κόσμου!

Animal Bank

 

 

 

Copyright © 2008 Animal Bank.Org